New Entry

http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/07/8-ibadah-utama-di-bulan-ramadhan.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/sy-masih-akan-dengar-ke-perkataan-siap.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/happy-holiday.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/yeahhhh-im-freee.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/terima-kasih.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/selamat-hari-guru.html

Monday, 28 November 2011

cUti3..

Assalamualaikum

Semua yang bace post ni sihat.. Tuan punye blog ni x de keje sbb tu nk post blog..
Korang semua buat ape time cuti ni?? Post hari ni post kosong je.. Jadi kalau sape2 yg sibuk skarng tu baik x yah bace buat bazir mase je.. Bukan nk halau ye..

Ok lah kalau ade ape2 aktiviti sye akan postkan kat blog ni ok! ^_^

Assalamualaikum

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Thursday, 3 November 2011

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang!!

Assalamualaikum..


Tadi dah post sekarang sya bawak lawak kat korang bece jangan tak bace.. Ni sya copy dari kawan.. Jangan kata sya ni copycat ye..Dah mintak izin tau! Korang bace lah eh.. Bila korang bace ni akan terjadi nye Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang!!


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...
... 
2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!


Btul tak korang tengah ketawa?! Kalau ketawa kecik pon jadilah.. Make today as your happy day! pEacE.. ^_^

Ok! Bye bYe..

Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wish Awal-awal..Selamat..

Assalamualaikum..

Semua sihat kan? Kalau yang tak sihat tu makan ubat ye..Kalau tak makan nanti tak sembuh lpas tu x leh raya.. Tak leh nak raya..Tak leh nak makan gulai..yum2.. Siap sedia lah  LEMBU..hehe.. Jadi makan ubat ye..

Haa!!  Pasal raye nak sya nk cakap ni..wish awal-awal sebab risau kalau tak leh nak makan gulai..huhu.. Korang beli tak baju raya untuk Raya Aidil Adha ni?? Kalau beli baju tu.. Jangan pakai warna merah sudah risau-risau kalau korang kena tanduk dulu je..hehe.. Ape pun..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..


Semoga korang dapat bersama keluarga yang tersayang ye! ;)

Bye..

Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Yeah!

Assalamualaikum..

Yeah! Akhirnya dapat jugak berblog dengan berfacebook.. 2 minggu berturut-turut  tak tulis dekat blog ni..Nak tahu kenapa?! Sebab periksa,, tak bukak langsung tu  sbb nak buat betul-betul periksa akhir tahun ni.. Risau-risau kat turun kelas je.. Sepanjang dua minggu tu sya menghadap buku selama.........1 jam je!! Banyak masa yang terluang tapi...al maklum lah budak ni malas nak baca buku duk pandang benda yang empat segi tu je tapi kalau buat latihan dengan kawan-kawan ok je! Sya ni suke buat keje last minute baru lah nk cepat-cepat+kelam-kabut=jahanam..hehe.. Ok lah nanti korang bace post pasal result nye ye! Result keje last minute.. huhu.. 

Ok..Bye.. ^_^

Assalamualaikum..


♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Friday, 7 October 2011

Ramai giler...

Assalamualaikum...

Semalam,,tuan blog ni g kat Stadium Sultan Muhammad ke-IV (KELANTAN) ..Ni 1st time tuan punye blog ni g kat stadium dlm hidup kat ats dunia ni..haha..(darat) :p Tuan punye blog ni x minat bola tu sbb x g kat stadium ni...hehe..


Farhani g kat stadium ni dgr ceramah pasal hudud..Lama tau..dgr ceramah tu..Balik pukul 11.30 malam..Uhh..letih+ngantuk=tidur..Adik-adik farhani sumenye tidur.. Mangsa nya=my father with my mom sbb kena bangkukan bdk 2 org ni.. Tuan punye blog ni duk kat ats skali..Gayat..oHh..
Duk kat ats ni nmpak org kat bwh tu mcm..SEMUT..hihi..nk tgk?? kat bwh ni..


Ni gmbar2 yg tuan punye blog ni tangkap time dgr ceramah tu..huhu..


Ok lah..Farhani nk g tgk Johny English..Korang pon kalau suke bleh join..tapi..kat umah cndiri la..ehh..Bye.. ^_^

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Monday, 3 October 2011

Pperiksaan..

Assalamualaikum..

Hari ni, tuan punye blog ni ade peperiksaan.. Sebelum cite..Tuan punye blog ni nk mintak maaf kalau ade yg visit blog yg hodoh ni tapi x de cite..macam la best blog aku ni..Maaf ok! ^_^..Balik kpd peperiksaan ni..Peperiksaan ni hanya utk dpt sijil mumtaz ..

Peperiksaan ni peperiksaan perkataan dlm bahasa arab yang kitaorg(kwn sekelas) hafal berminggu-minggu...Ni nk cite sebelum peperiksaan ,tepi sebelah kanan tuan punye blog ni nama Nadhirah..Tuan dye cantik+cute dan satu agi dye suke merendah  diri..Kalau kat kiri budk laki..X suke..Time peperiksaan pulak nk tahu kitaorg buat pe?? Haa..nk tahu?? kita org tanye kat kwn sebelah arr..Haa..mcm la korang x de pengalaman cam ni ..btul x??hehehe..Ok..Kitaorg (semua tingkatan 1) cuti Selasa (esk), Rabu, Khamis.. Nk tahu?? Ikut ramalan x kn best sbb adik g sekolah,,abg pon g sekolah dye ade Peperiksaan Menengah Rendah (PMR)..Korang doa kan dye ok..Tolong-menolong amalan baikkn??..OK that's all..Bye..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wednesday, 21 September 2011

Epi Birthday!!

Assalamualaikum..

Semua yang baca entry ni sihat je kan?? Hari ni tuan punye blog ni bukak sebab nk wish kat Abang Tuan punye blog ni je..huhuhu..Ni utk ko..(harp2 ko tak bace sbb aku x nk kene maki hamun skit agi..hehehe)

Aku nk buat kek utk ko,,tapi tak jadi..
 Nak nyannyi skit boleh x?? (padahal tulis je)

♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪HappyBirthdayto You♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ ♥ ♥ ♥ HappyBirthday toYou♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪ Happy Birthday ♪♫•*¨*•.¸¸♥ HappyBirthday¸¸.•*¨*•♫♪... HappyBirthday to POK MAT….!♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪.•*¨*•♫♪♪♫Sem0ga panjang um0r&murah rezeki..

Pasal duit yg ko pinjam tu,,aku halalkn..ok!!dan kalau bace entry ni,,ko buat bodoh je eh..x yah nk tegur aku pasal aku tulis entry ni utk ko..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Tuesday, 13 September 2011

ABCDEFG / GFEDCBA

Assalamualaikum..

Hye smua sihatkan?? Tadi ade la tuan punye blog ni baca kat FB yang salah satu kwn tuan punye blog ni tulis sendiri ke copy org punye..hehehe..Dye tulis camni..

Kalau kita tgk smue bdk tadika hafal ABC kn? So,do you know the meaning of ,
ABCDEFG = A Boy Can Do Everythings For Girls .

tapi , cube reverse the meaning of ,
GFEDCBA = Girls Forget Everythings Done & Catches new Boy Again :')
 Nak tanya.,,betul ke tak formula ni??
Ok,, nk ckp yg tuan punye blog ni sedih hari ni sbb kena tinggal kat umah sedih.. :( ..Tapi..Hari Isnin lpas bst..sbbnye...(mungkin tak best pada korang tapi..bacelah ok!!) Tuan punye blog ni main air..hehehe..Ckp cerita yg pd mula nya tuan punye blog ni curah kat ats bumbung kereta dan tak perasan la pulak yg adik bongsu punye blog ni duk kat belakang kereta tu..Nak tahu ape yang jadi,,abis semua basah kat baju dye kena air sabun..hahaha..kesian la pulak..nasib baik tak kena mata..lpas drp tu dye bukak paip lpas tu sembur kat tuan punye blog ni.. Sedih sbb basah tapi best gak dpt mandi..hehehe..Ok..tu je lah tuan punye blog ni nk kongsi..Byee..

Assalamualaikum

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Saturday, 10 September 2011

Hari yg tak disangka-sangkakan...

Assalamualaikum..

Eh,, mcm misteri lak tajuk tu,,hehehe...Nak tahu hari ni tak disangka-sangka kan kawan-kanwan tuan punye blog ni dtg umah igt kn saje2 je,,  rupe2nya nk buat keje skolah same2..Time tu tuan punye blog tgh basuh baju sbb umi tuan punye blog ni pegi keje kat KB..Jadi bermulalah bukak buku..Pasal baju tadi just buat tak tahu je..hahaha..TAdi buat keje sekolah pasal folio sekolah utk sivik.. SALIN sampai abis..

Lpas tu,,bicang pasal GEO keja kursus,, igtkan nak buat esk (HARI AHAD) tapi salah sorg kwan tuan punye blog ni kata yang dye risau mak dye marah  jadi buatlah..Bukak laptop cari maklumat pasal tumbuhan ni..Dah nak siap,, tetiba bunyi guruh jadi dye org nk balik dulu, risau nnti hujan sbb dye org dtg naik moto je..(tak pakai helmet pulak tu, boleh kena saman ni)..Jadi tinggal sesorg tuan punye blog ni kat depan laptop ni.. Sambil buat keje ni tuan punye bolg ni pon bukak la facebook ngan blog..lpas tu nk kongsi jgak la cite ni kpd blogger diluar sana..

Dah la.. nnti insyaAllah tuan punye blog ni tulis lagi..bye

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Thursday, 8 September 2011

Sambutan Raya kat sekolah!!

Assalamualaikum..

Semua sihat?? Dah lama rasa2nya tuan blog ni tak tulis kat sini..Nak tahu,, hari ni tuan punye blog ni ada Sambutan Hari Raya kat sekolah tahun rase tak best sbb buat kat dewan,, bercampur.. Hari ni tuan punye blog ni bwk biskut g kat sekolah..Nak tahu biskut ape..Dah tentulah the sweetY cornFlakes..Tadi ramai yang puji..Eeee..suke sgt..Sampai conflakes tu abis.. Satu kelas makan kecualli org yg tak dtg..hahaha..

Semalam ingtkn nak bwk telefon tapi x bleh..Boleh kamera je..sedih2..Jadi tak de la gambar nk tunjuk..Tapi heppi jgk tadi.. Kat sekolah tadi byk biskut ade (Macm2 ade).. Nak tahu spatutnye hari ni kena hantar folio tapi tak de sorg pon g hantar (termasuk tuan punye blog ni)..hahaha..Kesian kat cikgu mesti menunggu ataupun cikgu pon tak ingt..hahaha..Tu je kot yg tuan punye blog ni nak cite,, ade yg menarik tapi malu nk citer..huhuhu..

Bye..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Friday, 2 September 2011

Letih

Assalamualaikum..

 Semua sihat ke?? Nak tahu kenapa tuan punye blog ni dah lama tak post?? Sbenarnye tuan punye blog ni malas,,dan  byk citer yg best2 kat astro (mcm2 ada,, hehehe)duk mengadap tv je la raya ni.. Shari yg lpas tuan punye blog ni nk g kat umah mak sdare kat PM (Pasir Mas) bukan Perdana Menteri ye.. Bertolak kul 3 stengah.. Dari Padang Kala nk g Pasir Mas.. Dalam  perjalanan  nk g tu tracfic jam  dekat ngan 2 jam sesak dlm perjalanan..(baru 5 km,,tinggal 8 km) last2 ,,umi (my mom) telefon n ckp tak jadi pergi..Patah balik..Dalam kul 5 berhenti kat Restoran Marmal.. (Mcm MariMar pulak,hahaha) Makan2.. Sampai kat umah pulak kul 7..Aduhai..Buat letih je..

OK..BYE..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Tuesday, 30 August 2011

Selamat Hari Raya..

Assalamualaikum..

Semua yang baca entry ni suke tak raye hari ni?? Dpt duit raye brape?? (kalau yang bujang tu mesti poket dah kosong  bagi kat ank sdara,,kan?? btul x?? heheheh) Hari ni,,tuan punye blog ni dpt duit raye skit je RM54..(bukan nk menunjuk ye cume nk kata yg slalunye hari pertama raya dpt byk) Hari ni sesetengah mak sdara ngan pak sdara ada yg tak blik agi..Mungkin esk ada rezeki..

Ok..tadi saya g beraya kat rumah moyang saya..Dah tak larat tapi bleh jalan lagi..Tadi time raya,,terpikir pulak pasal umor moyang saya ni..Jadi saya tanyalah,,tok nyang saya ckp yg umor dye 130 ...Dalam hati saya berkata-kata mcm ni "hah!! 130!!" mcm tak percaye je..Kiranya tahun 1881 time tok nyang d'lahirkan..Time tu rasenya, peperangan jepun tu..Tahun lpas baru je buat ketupat ngan tapai..Mcm tak sangka kn???

Ok sekian saja entry saya..SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN!! Semoga raya ini yg terbaik.....



Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Monday, 29 August 2011

Shopping lagi!!

Assalamualaikum..

Semua yang baca entry ni sihat ke?? Harap2 mcm tu la ye..Rasanya semua dah semangat nak rayakan?? Baju raya warna ape?? Buat kuih ke?? Berapa pasang baju?? Kasut berapa?? Sekali  lagi tuan punye blog ni g shopping nak tahu kat mne,,Mydin ,KB Mall dgn Nirwana..Kalau kat tesco beli bahan2 nk msk untk raya..KB Mall g beli baju ngan kasut..Kalau Nirwana pulak,,nak beli benda lain tapi beli aksesori (utk adik je)..

Dah la ye hari ni saya malas nak tulis la..Tapi insyaAllah akan tulis malam nnti.. ok!!
Bye.. :)

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wednesday, 24 August 2011

Biskut ape ni??

Assalamualaikum..


Semua yang baca entry ni sihat ke?? Kalau sihat,, baca lah entry ni sampai abis ye..Tak rugi pon sbb entry ni ada panduan untk membuat sesutu perkara..Nanti saya ckp panduan untk ape entry ni kat bwh nnti ok!!!


Hari ni tuan punye blog ni buat biskut....Tahun ni special sikit sbb umi saya  semangat nk buat biskut..Kalau tahun2 lepas beli je kat kedai..Byk pon banyak..Mahal pon mahal..Sedap pon sedap..hahaha..


Nak tengk gambar tak ni..










Yang ni tak letak kat dalam paper cup sbb dah abis..Ltak kat dlm bekas terus..hehehe

Tahu tak ni biskut ape?? Kalau nk tahu ni biskut arab..Nak tahu biskut ni senang je nak buat..Biskut arab tuan punye blog buat ni tak ltak pewarna sbb tak beli..tapi sesetengh org ltak..sbb nk bagi menarik sikit.. huhuhu..



Bahan-bahanya..
  • 500gm tepung gandum
  • 250gm gula halus
  • 250gm minyak sapi
Cara-caranya..


Gaulkan tepung dengan gula dan minyak sapi yang telah dicairkan hingga sebati.

Ambil sedikit adunan dan bulat-bulatkan sebesar guli kemudian dileperkan sedikit.

Bakar hingga elok kuningnya. Setelah masak angkat dan disejukkan.

Kemudian digolekkan di atas gula halus.



SEnang kan..Haa..tadi ada kata pasal panduan kan..Entry ni panduan utk buat biskutlah..Tak nk cuba buat ke..Sikit je bahan2 nya..Tak perlu keluar duit byk..

Sekian dari saya..Bye..


Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Sunday, 21 August 2011

Firstime Menang :HAPPY

Assalamualaikum..

Nak tahu tadi,,tuan punye blog ni bukalah shoutbox dan nampak dye tulis camni..
 
Qistina hye..awk telah mng GA di blog saya..sila bgi 6ber n link blog awk di komen blog saya..atau di page saya ok
 
 Nak tahu tuan punye blog ni rase macm mane ,,,HAPPY berdebar-debar pun ade sbb firstime menang GA..
Dalam hati tuan puye blog ni berkata-kata camni..
 
Eh, aku menang ke, eh betul ke aku menang ni..

Jantung still dub-dab..Still agi tak percaya..Lpas tu g kat laman web cik Qistina..Nampak ni..

TEMPAT KEENAM : RM 20 TOP UP

Eh, memang betul la aku menang..(dalam hati)

Rasa- rasa mcm nk lompat2 je..Namun kat luar still lagi tak terkata..Saya menang dpt no 6..Tapi..Hadiah nye lumayan dpt RM20 (top up)..Dalam hati kate cmni..

Alhamdulilah,,sbb menang contest ni aku dpt top up..

Sbb bersyukur kerana dah 2 bulan  tuan punye blog ni tak masuk top up..hahaha..Guna telefon umi je..hehehe..Tak de bajet nak msuk top up..
 
Sekian dari saya..INsyaAllah saya tulis agi..ok..Bye..

Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wah header flash

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak join satu contest..Kalau nak join KLIK SINI..

Saya suka blog sampan kertas dan tutorial malaysia sbb  cepat loading, tutor yang disediakan dapat membantu para blogger  dan senang difaham , apabila baca entry yang dipos senang dibaca, blog simple tapi isinya menarik,blog yang tak celaru dengan warna yang sekata, header yang top giler firstime jumpe blog yang gerak cam tu Sbb saya baru je dalm blogger, ni tak la baru sgt, header yang comel, cartun simple tapi menarik, blog sgt kemas, ada byk tutorial yang boleh dijadikan sebagai panduan untuk mencantikan blog..

Itu pendapat saya tentang blog sampan kertas ngan tutorial malaysia..Harap2 bleh menag..

Assalamualaikum..


♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Saturday, 20 August 2011

Yum2..

Assalamualaikum..

Nak tahu semalam tuan punye blog ni gi mne..g pasar borong,,byk barang yg mahal jual murah..hahaha..Murah tu sbb barang cap ayam..Beli kain tudung..Lpas tu,,tuan punye blog ni g kat..Taraaa..


Dah nampak kan ape tu..tak yah la kata g Mc Donalds..Tak lah makan kat sana,,drive thru je..Pesan My Happy Meal..Burger ayam+Milo Ais+Kentang goreng+Hadiah=My Happy Meal..Formula ni tuan punye blog buat sendiri tau..Dapat hadiah jam..Berbaloi jgk la..

Dah la malas nk tulis..InsyaAllah nnti saya tulis lagi..Bye..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Friday, 19 August 2011

" First Giveaway by Amalina Athman"

Assalamualaikum..

Nak join KLIK SINI


Senarai Sponsor

Orang yang saya tag
  1. Klik Aje
  2. Azhafizah
  3. Dania
  4. Skytech Blog
  5. Lisa
Syarat-syaratnya

1- Jadi follower blog ini ( optional/tak wajib )
2- Buat satu entry bertajuk " First Giveaway by Amalina Athman"
3- Copy n paste banner di atas ke dalam entry tersebut serta backlink ke entry ini.
4- Masukkan senarai sponsor dibawah ni dalam entry penyertaan anda:


5- Follow blog sponsor di atas(wajib).Bagi shawl's gallery, sila like page shawl's gallery kat facebook.(wajib)
6- Tag beberapa orang blogger( tak wajib )
Semua syarat tu saya dah buat..

Assalamualaikum..
 

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Jalan-jalan

Assalamualaikum..

Hari ni tuan punye blog ni letih sikit sbb tadi pergi kat KB Mall..Cari baju raya tapi terbeli benda lain..Mak tuan punye blog ni suke shopping..Kalau beli sikit memang x sah..Tadi beli 2 botol minyak wangi..Jenama DKNY dengan Dior...Kalau bau mmg dua2 wangi..Tadi time beli minyak wangi jenama DKNY dpt satu beg pakaian dan voucer RM90..Kalu minyak wangi jenama Dior dpt makeup dengan tangkap gambar..Mak tuan punye blog ni jadi muda balik..hahaha..lpas 2 dpt voucer RM10..best jgk tadi..

Time cari baju tadi, ada nampak baju cantik untk my little sister..n belikan la untk dye skirt dgn baju..Padahal dye nak ikut tapi tertidur jadi x bangunkan  la..huhu..Masa balik dye call n mrh2..hahaha..Kesian..Lpas 2 jalan2 pergi tngk beg..beli beg jenama CARLINO tadi..cantik..style baru punye..Last2 x beli baju..hahaha..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wednesday, 17 August 2011

Time aku pergi.......

Assalamualaikum..

Haayang lain mesti igt tntang kematian sbb tajuk tu kan??..Ingt lagi pasal Tajuk tak pergi..Haa..ni pASAL time saya  pergi terawih kat madrasah arwah datuk saya..Time tu saya tengah sembahyang (rakaat ke2 nk abis dah ni)..My little sister and my sister after me duk kat tepi..kiri dan kanan..nk tahu..Dyo org buat ape..little sister tu ketawa n gletek..Nak tahu gletek sape?? Of couse me..Abis tak khu'syuk sembahyang..

Yang sorang lagi..Sibuk duk betulkan kain sembahyang yang hampir nak tercabut..hahaha..Lpas smbahyang tu,,nak marah dye org tapi..tertawa..Jadi biarlah..Nasib baik la tuan punye blog ni baik kalau tak mesti jadi macm Kak Ros dlm Upin&Ipin tu..Dah makan pelempang dah..Bye..tuan punye blog dah letih..duk menaip je..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Jika jatuh...

Assalamualaikum..

Tadi saya bukak fb dan saya bace sorng kak yang post camni...

 Hidup ini penuh dgn cabaran dan dugaan....
 Jika anda jatuh , janganlah mudah mengalah. Bangun dan katakanlah ...
" Kurang ajar !! Sapewr tolak !?? 
~♥♥~

Hahaha..buat orng ketawa dengan beberapa ayat..Memang bagus...Saya baca post kak yg bernama Iqa Lurve..

Esk insyaAllah saya taip pulak sbb esk cuti jgk..Bukan cuti buat sendiri tau..ni YIK yng bagi..Nak tido puas2 esk..yang lain jangan lupa sahur tau..

Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

” Aku nak header dari TaufiqNazli.com “

Assalamualaikum..

Nak join KLIK SINI

Saya nk header yng ada teddy bear kiri dan kanan,,,dan kat tengah2 tu ada tulis Farhani Blog..Tulisan jenis berlin sans fb demi..tulissan warna purple.. kat keliling header 2 ada teddy bear kecil..Backgroudnye saya nk pink yang tak terlalu terang..Senang kan permintaan saya..lagi pon tuan punya blog ni nk buAT free...Jadi tq sudi buat contest camni...

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Hari Jadi...

Assalamualaikum..

Haa.tadi dah post..Sbb free hari ni,,nk post byk2..hehehe..Ingt lagi pasal cornflakes madu..(untk ciK Nylam yang beri comment kat sekolah hari tu,,insyaAllah saya bwk untk Majlis Hari Raya kat sekolah nanti..)
Nak tahu hari tu,, hari jadi mak saya..tak nak wish ke??.. Selamat Hari Jadi Umi.. Semoga panjang umor& murah rezeki..



Nak tahu tak tuan punye blog ni bagi ape kat mak dye?? hah! tak nk tahu!! tapi..tuan punye blog ni nak ckp jgk..hehehe.. Tuan puya blog ni bagi Kek marble..Sbenarnye nk bagi Kek buah tapi mahal la..Enampuluh lebih..mahal sgt..x de modal...Umi tuan punye blog ni pon suke Kek buah..tapi..tuan punye blog ni tak suke..huhuhu..tapi insyaAllah tahun dpan ada hadiah lebih menarik..tunggu tahun depan pulak tuan punye blog nak bagi kat umi hadiah ape..hehehe..

Sekian dari sye..kalau nak wish skarang pon tak pe..InsYAAllah saya sampaikan kat Umi..

Assalamualaikum..



♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Hari ni,hari ape??

Assalamualaikum..

Nak tahu ari ni hari ape??eh! memang la hari Rabu tapi hari yang special d bulan Ramadhan sbenarnye  hari ni hari Nuzul Al-Qur'an..Mesti korang tahu dah kn..Hari ni semua sekolah cuti..Hari padahal ada majlis solat hajat kat sekolah tapi....saya xpergi...malunye...Majlis ni untk muslimah je..Mak pon bleh pergi tapi..mak saya pergi kerja lepas subuh dah pergi...nak teka sikit bleh..(cer teka mak saya kerja ape?? hehehe..jwb le)..jadi x pergi la..Sbb 2 duk taip benda ni..(komputer)..

Maaf kalau buang masa korang..Sbb saya tulis entry ni Untk ucap Selamat Hari Nuzul Al-Qur'an..Buat amal ibadah lebih sikit ye..bye..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Friday, 12 August 2011

Biskut ke ni??

Assalamualaikum..

Sihat ke?? Nak tahu tak ape kait nye tanjuk dan conflakes madu ni??  Sebenarnye,,tuan punya blog ni tak tahu conflakes madu ni ada kait ke tak dengan biskut..tapi tadi tuan punye blog ada bukak kat laman pasal resepi n sbenarnye conflakes ni bukanye biskut tapi bijiran yang mengandungi
Milled Corn, Sugar,Malt flavoring,High fructose corn syrup,SaltIronNiacinamideSodium ascorbate, and ascorbic acid, (vitamin C),Pyridoxine hydrochloride, (vitamin B6),Riboflavin, (vitamin B2),Thiamin hydrochloride, (vitamin B1),Vitamin A palmitate,Folic acidVitamin B12Vitamin D,Vitamin C danVitamin E.
Nak tahu tak tuan punya blog ni, hari ni bUAT conflakes madu sbb tu la membebel panjang pasal CONFLAKES kat ats tu...Tuan punya blog jgk suka kan  conflakes madu..nyum2..tengok dah menarik..tak gituu..hehehe..belum lagi mencuba nye..ni buat awal2 gerenti abis cpt..






Yang bace entry saya ni tak nak cuba nk buat ke??KAlau nk cuba buat senang je ni bahan2nya dan cara2 membuatnye..

Bahan-bahanya:-
1 cawan gula
10 tbs madu
1 buku mentega (250g)
1 kotak cornflakes   

Cara:
Masak semua bahan-bahan tadi kecuali cornflakes (masak kat dalam kuali ye). Setelah gula larut, sejukan sebentar ( jangan terlalu lama, nanti gula mejadi keras) dan masukan cornflakes yang diramas (jagan terlalu hancur). Letakkan adunan itu kedalam paper cups, dan hiasi dengan ceri merah di atas. sejukan dalam 15 minit sehinga adunan menjadi keras, Simpan didalam bekas kedap udara.

Dan pasal ceri 2 tuan punya blog tak letak sbb tak suke..Selamat mencuba..(jangan makan terus ye..ni bulan puasa) hehehe..

Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Thursday, 11 August 2011

Before couple

Assalamualaikum..

KIsah 2 orang yang hangat bercinta..hahaha
L: Ya! Dh lama sya tunggu saat ni!
P: Awk nk tinggalkan sya ta?
L: Jgn fikir mcm tu! Ta mungkin t'jadi!
...P: Awk cintakn sya ta?
L: Ya! Stiap ari!
P: Awk penah tipu sya ta?
L: Ta! Knapa awk slalu tnya mcm tu?
P: Awk akn cium sya ta?
L: Msti! Stiap kali b'peluang, sya akn buat!
P: Awk akn pukul sya ta?
L: Gila ka? Sya bkan lelaki yg mcm tu!
P: Bleh sya p'cayakn awk?
L: Ya!
P: Sayaaaang!!

Lepas couple, baca dari bawah sampai atas.
From :: Anis..:)


♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Jenis Kuih

Assalamualaikum..

Semua pembaca sihat?? Haa.ari ni nak bagi ni...Jenis kuih buka puasa..

Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih paling sexy= Puteri Mandi
Kuih paling keji= Taik Itik
...Kuih bajet cute= Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda= Seri Muka
Kuih paling alim= Kuih Ketayap
Kuih suka pukul= Kuih Lompang
Kuih dalam zoo= Badak Berendam
Kuih untuk Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit
Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu
Kuih paling tenteram= Kuih Makmur
Kuih paling lembap= Kuih Siput...
From: Kak Ffany

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Tuesday, 9 August 2011

Tak perGi.....+_+

Assalamualaikum..

Selamat petang..sihat ke???
Ingt lagi pasal saya sruh korang pegi smbhyang terawih??Semalam tak pegi sembahyang terawih sbb slalunye saya pegi ngan myMOM tapi..myMOM pegi kerja..sedih..+_+...sebelum myMOM pegi kerja myYOUNGEST SISTER ngamuk kjap sbb dye bangun lambat time I,MY FAMILY n MY SISTER tengah buka puasa dye tiDo...Smpai muntah..uwekss..Tapi alhamdulillah dpt ditenangkan oleh this Owner blog(I)..geram pun ade tapi,,,sbOr je la..huhu..

OkeE..dah nk pergi sembahyang asar...Bye2..ESk insyaAllah ditaip lagi oleh saya di blog ni..

Assalamualaikumm..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wednesday, 3 August 2011

Salam Ramadhan

Assalamualaikum...
Selamat menyambut★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★bulan ramadhan★ 。* 。˚ ˛ •˛•
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ..
♥ ♥ xmao ponteng2 pose taw .. hehe ♥ ♥
♥ ♥ amalkan ibadah ini dgn sempurna , agar lbh diberkati .. AMIN ♥ ♥
                         Dah tiga hari puasa,, semoga yang lain puasa penuh...Jangan tinggal terawih..
Kembang Melati Sungguh Lah Indah..Di tengah Ramadhan Jadi Hiasan..
Harum Ramadhan, Tercium Sudah..Salah dan Khilaf, Mohon DiMaafkan..
Makan Roti sambil berlari, Bersihkan Hati,Sucikan Diri..
Bunga teratai, Terikat hati..Lama dipandang, indah Sekali..
Biar pun ramadhan dah 2 hari berlalu,,"Moga Qu menjadi org Pertama ..Yang mengucapkan Mohon Maaf Setulus Hati..! ^_^
(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ♥¸.•*´¯)
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ . ♥
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
/ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥
 
 Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Tuesday, 2 August 2011

Segmen Miss Nadya :: Saya Seorang Blogger Wanita

Assalamualaikum..

KALAU NAK JOIN KLIK SINI

Salam 1 Malaysia..Salam 1 Blogger..Saya seorang blogger wanita..Nama saya Farhani..

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Yeah!!!

Assalamualaikum..

Akhir dpt jgk luangkan masa dgn blog...Malam nanti nk pergi terawih...yg lain jangn lupa nk pergi terawih ye..
Pasal tajuk tu sebenarnya saya dapt AWARD for the FIRST TIME..happy giler.. Saya dapt award sbb join Bloglist Cik Azie sbgai SEGMEN ENTRY TERBAIK!!

Sukenyee


ASsalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Qistina 1st Giveaway

Assalamualaikum..

Saya join give away dari blog Qistina..Kalau nk ziarah blog panganjur ni jangan lupa follow tinggalkn link..hehehe..

Kalau nk join boleh KLIK SINI

5 orang yang saya tag ialah....

Syarat2 nak join contest ni..
  1. Follow Cik Qistina punye blog dan Like Fan Page..
  2. Follow this blog jugak..tekan SINI
  3. Buat satu entry mengenai GA nie n tag kpd 5 owg..
  4. Last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box

    Tarikh tutup: 20/8/2011

    Kalau nk tahu hadiahnya kena pergi tngk sendiri kat blog penganjur ni..

    Assalamualaikum..




♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Wednesday, 27 July 2011

Kerja sekolah

Assalamualaikum..

Semua pembaca sihat ke?? Hari ni nk cerita pasal kerja sekolah saya..Buat kad ucapan paling kreatif dan 3 orang yg terbaik akan mendapat hadiah..Tajuk kerja sekolah saya bertajuk KELUARGA BAHAGIA... Bincang pasal keluarga ni mesti berkait dengan anggota keluarga..Anggota keluarga ni mestilah ada perasaan kasih sayang..kan??? Tapi.,,,saya tak lah baik sangt sbb saya pernah laa,,tarik tangan adik saya sbb saya  sruh dia simpan tempat tido tapi dia ckp tunggulaaa...Kejam tak?? hehehe..sape2 yang mendera lagi teruk drpd saya,,coment ye..nak bagi ANUGERAH MENDERA.. Hahaha..gaurau je.. (aik!! dah lari tajuk ni) Nak tngk tak, Kad ucapan kreatif saya?? (aii..kreatif kew sgt

Snenarnye dlm tu ada isi,,taknk korang sume nangis je...hehehe


CAntik tak?? hehehe.. Semua yang tak siap kerja sekolah buat cepat2 ye..Nanti kena rotan dgn cikgu..hehehe..

BYe..BAca entry saya seterusnya,ye..^_^

Assalamualaikum...
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Friday, 15 July 2011

PHOTO OF NATURAL CONTEST

Assalamualaikum..

Kalau nk join KLIK SINI

Syarat-syaratnya>>(saya copy dari PENGANJUR CONTEST)
 

1-Sila Follow blog Budak Baru Belajar nie. (Wajib) Sape tipu dose k.
>>DAH
 
2-Sila 'LIKE' fan page FB budak baru belajar. Sila Scroll bawah... (Wajib)
>>DAH
 
3-Tempekkan banner kat atas dalam entry anda.(Wajib)
>>DAH

4-Letak satu gambar berkaitan nature, tak kisah la pantai ke, air terjun ker, hutan rimba ker, tapi make sure gambar itu ialah alam semulajadi dan nyatakan tempat tersebut. Gambar mestilah korang punya. jangan curi dari mana2 sumber. Walaupun saya tak tahu, tapi Allah tahu. Untuk membuktikan gambar itu kalian yang punya, anda mestilah berada dalam gambar tersebut.... (Wajib) 



5-Tagged contest nie kepada sejuta orang blogger. hahaha... kejam x? Tipu jer la. Tagged je kepada sesiapa, xleast sorang. (Sunat)
6-Tinggalkan comment atau link anda di ruangan komen but not Shout Box.
>>DAH
 
Hadiah
2 pemenang akan dipilih
Hadiah Special dari Kemboja. So tunggu...

Tarikh Tutup
31 August 2011

Assalamualaikum...
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

I LOVE SHAWL CONTEST

Assalamualaikum..

Nk join KLIK SINI
1. Upload pic anda memakai shawl yang terbaik. (pic solo sahaja)

  
2. Buat satu entry tentang contest ini , copy banner dan link kan.
   
          3. Like Page IDMA TEXTILE di Facebook
          
          4. Tag 2 orang rakan.
                
          5. tinggalkan link anda di entry ini
 
*Pemilihan pemenang akan dibuat secara undi di Facebook pada 20 jul 2011 hingga 31 Jul 2011. Like terbanyak akan dipilih sebagai pemenang. 
*syarat undian akan diterang kan setelah tamat contest ini. 

Hadiah utama untuk 3 orang sebanyak RM 50 seorang.

Hadiah tajaan idma textile


Assalamualaikum..

♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

Giveaway | "love to look gorjes!"

Assalamualaikum..

Saya join Giveaway dari satu blog yang dianjur oleh blogger yang bernama CIK LULU ,PINKY MOMMA dan CIK HASRISA..

Kalau nk join KLIK SINI

Saya rasa 3 penganjur tu akan bagi 'makeup' ..

Syarat2 untk join( saya copy dari  CIK LULU)
1. Buat 1 entri dengan tajuk : Giveaway | "love to look gorjes!"
2. Letak banner diatas dalam entri dan sidebar beserta link giveaway ini.
3. Dalam entri tu, sila teka, apa hadiah yang akan diberi oleh 3 penganjur ni... Clue adalah tajuk entri yer... Jawapan korang boleh jer nak mengarut, tapi biarlah yang berkaitan dengan "love to look gorjes!" yer... Pepandai koranglah eh.....
4. Dalam entri tu, wajib letak 3 link ni...
yeah, itu 3 penganjur, kalau tak kenal lagi, sila terjah... Mana tau dapat clue kat blog tu kan.
5. Dah publish, sila tinggalkan link kat ruangan komen dalam entri ni....

Assalamualaikum..
♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

"Blogku belum popular.."

Assalamualaikum..

Saya join sbb:

  1. Tak ramai followers
  2.  Belum popular
  3. Tak cukup popular
Nk join klik SINI

Blog saya tak popular  sbb tak ramai yang tahu dan tak de buat contest,, bloglist ataupun segmen hanya join orang lain buat je..

Assalamualaikum..

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    BLOGLIST BLOG TERBARU CIK PURPLE

    Assalamualaikum..

     Hari ni say nak join  bloglist CIK PURPLE..

    Syarat syarat:

    1. korang kena komen entri nih.(WAJIB) >Contest Saya Bertudung Dan Sangat Pretty<

    2. Follow blog cp tuh >>> My Lucky Blog

    3. Letak korang punya link BLOG yg rajin join GA dan contest tuh kat entri nih supaya senang cp nak
    masokkan ke bloglist.
    (kat ats tu saya copy dari CIK PURPLE..Kalau nk join cpt2 la ye)
    ASSalamualaikum..

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Thursday, 14 July 2011

    Happynyerr!!

    Assalamualaikum..

    Happynyerrr sbb hari ni saya masuk 3 contest,, CONTEST CIK DYA , CONTEST CIK ATIKAH dan CONTEST CIK fiQ'Ra... Yang tak sabarnye pasal pengumuman pemenang tu je..Kalau tak menang mesti sedih..huhuhu..Happy ari pon,,,(ada satu sbb lagi) saya baru dpt tahu punca org lain  tak boleh komen post saya..huhuhu..Rasa-rasanye senyum sampai ke telinga dah ni..hehehe...Dah malam ni,,ngantuk., Selamat Malam..


    Assalamualaikum..
    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Saya bertudung dan saya sangat Pretty.

    Assalamualaikum..

    Saya nak msuk contest CIK DYA..kalau nk join kena baca sampai abis..huhuhu..

    First time msukkn gambar sndiri,,2 pon sbb nk msuk contest cik dya..

    Syarat-syarat nk msuk contest ni

    1. Mestilah warganegara Malaysia yang beralamat di Malaysia.

    2. Mesti mempunyai blog dan akaun facebook.

    3. Mesti menjadi follower blog CikDya.

    4. Mesti LIKE CikDya[dot]com fan page di facebook.

    5. Mesti klik SINI dan SINI.

    6.Buat satu entry di blog dengan tajuk : Saya bertudung dan saya sangat Pretty.

     
    7. Letak satu gambar korang yang bertudung.Tudung syria ke, shawl ke, tudung bawal ke, tudung express ke,tudung saji ke...yang penting cover rambut korang kay!hehe.
     
    8. Mesti letak link htt://www.cikdya.com/ di bloglist korang.
     
    9. Tag seorang kawan.Make sure she knows.
     
    10. Kemudian tinggalkan link korang di sini.
     
    Cara penentuan pemenang:
    -Pemenang akan ditentukan melalui bilangan komen paling banyak. Ini bermakna  korang perlu meminta kawan-kawan komen entry korang banyak-banyak ya.Tak aci komen gambar sendiri banyak2..hehe.Mesti orang lain yang komen.

     Hadiah
    7 Pemenang utama akan menerima shawl ribbon setiap seorang. (No 1-7)
    10 hadiah saguhati berupa 2 helai shawl setiap seorang. (No 8-17)

    Giveaway ini akan bermula 3 JULAI - 31 JULAI 2011

    (kat atas ni saya copy dari CIK DYA,,hehehe(cpat2 mgaku))
     
    Assalamualaikum..

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Contest : Saya Blogger Kreatif

    Assalamualaikum..

    Saya join Contest lagi..huhuhu..

        
    Kalau sape2 Nk join KLIK SINI  


    Saya rasa blog CIK ATIKAAH cantik, kemas, dan menarik bila baca post 2..Dekat blog cik atika juga ada kemudahan tersendiri sbb ada tutorials dan tips2 yang berguna kpada yg baru nk belajar..CIK ATIKAAH juga baik dan mesra..Gadget kat tepi tu pon cantik dan tersusun..

    5 0rang comel yang saya tag 1 Bukhari ,Syuhada , MIA , SASHA dan MYSARAH

    Assalamualaikum..
    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    " Contest: Saya ada Cash RM1000..!!"

    Assalamualikum..

    Hari nk join contest lagi..hehehe..faham2 la tajuk kat atas 2..Saya join contest ni kat blog fiQ'Ra panCake...

    Kalau ada sape2 nk join contest ni KLIK SINI


    Ni hadiahnye

    Saya tag 1 BUKHARINYLAM dan SYUHADA

    Homework saya:
    1. Katil
    2. Tilam
    Alhamdulillah dah siap..(mintak2 menang,, kalau dpt,, dapat jgk kurma x payah susah2 nk g kedai..huhuhu)

    Assalamualaikum...
    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Wednesday, 13 July 2011

    Vote untuk saya..

    Assalamualaikum..

    Hari ni saya nk minta simpati drpd korang untuk vote saya dalam CONTEST: I LOVE MY STLE dkt blog CIK HALIDA..Untuk vote saya,,korang kena like fanpage CIK HALIDA dulu..ni  http://www.facebook.com/pages/Officially-by-HalidaRahman/227064183989904  lepas 2 like gambar ni pula http://www.facebook.com/pages/Officially-by-HalidaRahman/227064183989904#!/photo.php?fbid=242045385825117&set=pu.227064183989904&type=1&theater ...Kalau yg dah vote,,,saya nk ucap,TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK...

    TERIMA KASIH DAUN KELADI,,
    KALAU ADA CONTEST,, SAYA MINTAK TOLONG LAGI..
    (jangan marah..hehehe)

    Assalamualikum..
    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Tuesday, 12 July 2011

    CONTEST : I love my style

    Assalamualaikum..

    Hye,,hari ni nk join contest lagi..huhuhu..Saya join contest ni kat blog PINKDORKY kalau nk join mesti lah kena tngk syarat2 nya..huhuhu..



        
    Nk join kew?? KLIK SINI    



     Ni gambar yang saya edit..cantik x?? huhuhu..Ni gmbar my little sister..


    2 orang yang saya tag 1 bukhari dan Syuhada

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Sunday, 10 July 2011

    Segmen Clara : Best Friend

    ASsalamulaikum..

    Hari yg sama,,sbb dah lama x update mesti la byk2...hehehe..segmen ni d'invite oleh Clara Rella ( firstime jmpa nama blgger yg unik camni..huhuhu) Sebenernye,,dah post dah pasal  "best friend' ni..cuma nk msk segmen untk cik clara ni jee..tapi x pe,, lagi syok camni.. (opss,,terlebih sudah) 

    Kalau sape2 nak join klik banner atau KLIK SINI

    NI gambar yg kitaorang ambik mase hari raya..huhuhu..

    KAWAN SELAMANYA

    Haaaa...ni la kwan baik saya..walaupun  X sampai setahun saya belajar b'sama dgn diorang tapi byk kenangan yg kita org kongsi..Saya budk baru kat sekolah ni..huhuhu..Kalau nk kenal yg t;special skali ialah yg baju oren-merah,,tudung pink..yg 2lah nama dia Maisarah..Bagi sye,,dia seorang yg suka ketawa,, tak suka org lain rapat dgn kwan baik dye (tapi x marah kan org yg rpt ngan kwan baik dye) dan org yg happy slalu...Kami ada skali ada b'debat melalui chating..dan Alhamdulillah berhubungan tlah diubati...

    DIantara sya dan dye

    ku masih x dpt melupaknmu...
    wajahmu dlm ingatanku...
    percakapanmu...
    ketawamu....
    x kn ku lupakn....


    KWN,..jgn pernh kau lupkan ku mesti p0wn..aku bakal digantikn dgn ........mu/kwn yg lain!


    mesej ni membuat kan aku mengalirkan air mata d'sbbkn oleh keputusan UPSR kami,,dye dpt 5A aku dpt 4A 1B...1A itu memberi makna cukup mendalam  dan tersirat..(crying)
    DAn mungkin Ini dinamakn persahabatan dgn rasa,,kasih sayang,,dengki dan perbalahan..

    Sekian dari saya..

    Assalamualaikum..

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Jom Join Blog-List Cik Azie

    Assalamulaikum..

    Hari ni saya d'invite utk join bloglist,, jadi dengan muka x malu pergi ke blog yg bernama Cik Azie..Senang je nak buat ni,,tapi ada beberapa syarat  yg harus d'patuhi sebelum join bloglist ni..Huhuhu..
    Apa yang penting FOLLOW blog Cik Azie yew..


    2 orang yang saya tag ialah 1 bukhari danSyuhada

    SYARAT-SYARAT YG SAYA COPY DARI TUAN PUNYA BLOG

    • follow blog ni dulu yea =D [http://cheritasigadiz.blogspot.com]
    • lepas tuh korank buad entry bertajuk "JOM JOIN BLOGLIST CIK AZIE" .[content entry yang paling menarik akan diberi hadiah misteri] !
    • entry korank tuh pule mesti ade header yg mcm kat atas tuh taw ! [klik picture header n then copy picture] .
    • tag rakan-2 blogie korank [sekurang-kurangnye 2 insan]
    • tarikh tutup :: 1 0gos 2011
    Senang sangt,,betul tak??Sambil mengeratkan silaturahim diantara blogger,,Cik Azie pun ada HADIAH MISTERI yg buat entry yag t'baik dan menarik..(akan dipilih)Bagi yg x dpt hadiah CIK AZIE kata akan follow blog korang dan bagi award kat blog korang..

    Assalamulaikum..

    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Wednesday, 6 July 2011

    Giveaway 1k


    ASsalamulaikum..

    Hello readers..sihat kew?? Nmpak x tajuk kat atas 2..itu bermakna sya nk join Giveaway seorang BLOGGER ni..HUhuhu..Jom tengk kat bawah ni..best3..



    Kalau nk join klik banner ni atau Kat SINI..

    Menarik x,, kalau tertarik jom kita terjah blog ni...Tuan punya blog ni seorang yang Pinkholic..Cantik blog dye..Tuan punya blogger ni nk buat GA sbb followernye dah mencecah 1000..yeah!!(huhuhu..terlebih sudah)
    Kalau sesiapa yg suka pink boleh tngk blog BLOGGER   ni..

    Nak tengk Hadiah yang blogger ni nk bagi yg kreatif..NIH!!

    GRAND PRIZE
    2helai dress from stuffy2u.Com
    [boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
    Perfume Kaloo  liliblue
                                                                          Make Over blog
    [Fiza akan design ikut selera pemenang ^__^]
    1 DVD+R
                                                                        1Langkawi Keychain

    SECOND PRIZE
    One dress from Stuffy2u.Com
    [boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
    Free Header and Watermark 
    [Fiza akan design ikut selera pemenang ^__^]
    2DVD+R

    THIRD PRIZE
    One dress from Stuffy2u.Com
    [boleh pilih yang mane berkenan kecuali baju kurung,kasut dan barangan yang dijual bagi pihak]
    1DVD+R
                                                                     1Langkawi keychain 

    Kalau nk tngk gambar2 hadiah 2 bleh terus pergi ke Blog dye...

    Untuk Follow up "Giveaway 1k".korang leh follow atau like salah satu dari kat bawah ni.Nak follow dan like sumer pon boleh..hehe..takde paksaan..
    Kalau Nak follow,,,follow lah yew..^_^
    Boleh dpt byk kenalan..betul x??huhuhu
    Giveaway ni berlansung selama 2 minggu..Jadi cpat2..jgn nk tangguh pulak..yew..^_^

    24June2011-8Julai 2011
      
    Sekian dari saya..

    Assalamualaikum...




    ♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

    Follow..

    ...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
    ►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
    (Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)