New Entry

http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/07/8-ibadah-utama-di-bulan-ramadhan.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/sy-masih-akan-dengar-ke-perkataan-siap.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/happy-holiday.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/yeahhhh-im-freee.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/terima-kasih.html http://wansitinorfarhani.blogspot.com/2012/05/selamat-hari-guru.html

Tuesday, 1 May 2012

The time that i'm waiting for....





Hello budak comel! Klik sini jap..

Yaw! As well as u know hari tu sy ada post entry pasal oral kan?
Hah! Korang lupe?! Ok2 pasal ENTRY ni.

Ok rasanya tak sabar-sabar nak cakap kat korang ni.

33 pelajar yang dibahagikan kepada 4 group :-

  1. Group 1 dapat cerita Hikayat Daeng Menambun (pembentangan 3)
  2. Group 2 dapat cerita Dendam (pembentangan 2)
  3. Group 3 dapat cerita Hemodialisis (pembentangan 1
  4. Group 4 dapat cerita Capa Rengat (my group) (pembentangan 4)
Ok ! Hikayat Daeng Menambun ni macam,, aku tak tahu la nak citer macam mana yang pasti aku pon tak faham jalan ceritanya. Time group yang 1 buat lakonan ni cikgu suh berhenti. I don't know why. But.... (time tu, aku start b'fikiran jahat)

Dendam ni cerita pasal 2 orang adik-beradik yang selalu sangat bergaduh. Adik dye ni tak pandai nak duduk diam. Buat itu la, ini la..(most dikategorikan sebagai budak nakal) Yang sorang lagi, sering memarahi adiknya tapi dye pulak yang dapat oleh ayahnya. Dapat ape? Alah korang ni, tak faham ke? Kena marah la.

Hemodialisis ni pasal seorang abah yang cukup garang dan yang sedih nya ada 1 penyakit yang cukup kronik. (kronik sangat ke?) Tapi mempunyai isteri yang cukup penyabar dan penyayang. Pelakon isteri ni sebenarnya my close friend. Jemputlah ke BLOG Miss SALSABILLA.. Before tu follow blog sy dulu eh..Hihi

OK! Capa Rengat ni cerita pasal budak bandar yang fisrt time datang kampung mak dye.Mak dye pulak tak suke kampung or anti-kampung la. (on my conclusion) Babak yang paling menarik dalam citer ni budak bandar ni terjumpa dengan sekumpulan budak kampung. Lepas tu seorang budak perempuan tegur dye. Dan start la berkomunikasi dengan budak2 kampung. Budak perempuan ni seorang yang nakal dalam cerita ni. Dan dye jugak la yang bagi bunga CAPA RENGAT dekat budak bandar ni. 

Bagi pengetahuan korang bunga Capa Rengat ni most dikenali sebagai Melur Hutan. Haa, dapat jugak info pasal bunga sambil berblogging ni.. Btul x?

Eh2 baru aku perasan yang aku tulis cerita Capa Rengat yang paling panjang. Haha..aku sebenarnya adalah pelakon yang mengambil watak sebagai Su.. Hihi..Yang paling aku takut time berlakon tu, time aku kena kejar, mmg la jalan je. Tapi aku nervous jgk, kalau2 aku ni tetiba tersungkur ke.. Haa, malu woo.. 
Tapi Alhamdulillah aku tak tersungkur jugak.. <-- (macam nak je, budak ni)

Bagi korang yang nak tahu sangat cerita nii semua, ada kat dalam buku Gema Sepi Gadis Genius buku Tingkatan 2.

Ok ! Before i forget, apa yang korang fikir pasal aku berfikiran jahat time cikgu suh berhenti lakonan Hikayat Daeng Menambun tu? Baik korang cakap cepat!! Kalau takkk! Nahas kau! Haha.. Takut ke? Sory2 tak terkawal pulak tangan aku ni.. 

Ok nilah time ditunggu-tunggu :-

Tempat keempat:-
Hikayat Daeng Menambun

Tempat ketiga:-
Dendam

Tempat kedua:-
Hemodialisis

Tempat pertama :- 
Capa Rengat

Ok, bagi yang tak berpuas hati ,sabar2.. Yang penting semua markah oral dpt tinggi2 belaka. Sebelum mengundur diri, andai salah dan silap mohon dimaafkan. ^_^

Assalamualaikum..







♥ Terima Kasih kerana sudi baca, kalau sudi komen and like! ;)♥

2 orang suka menulis:

blogtilldrop said...

hikayat apa? suka menambun?

Farhani said...

haha, Hikayat Daeng Menambun la

Follow..

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)